Съвместимостта улеснява потребителите на Amazon и MicrosoftДва от най-популярните гласови

...
Съвместимостта улеснява потребителите на Amazon и MicrosoftДва от най-популярните гласови
Коментари Харесай

Alexa и Cortana вече могат да общуват помежду си

Съвместимостта улеснява потребителите на Amazon и Microsoft

Два от най-популярните гласови асистенти към този момент могат да поддържат връзка между тях

Microsoft и Amazon потв ърдиха оповестената по-рано опция за взаимна работа на техните гласови асистенти Cortana и Alexa . Очакваната функционалност е налична в бета версия – на този стадий единствено на територията на Съединени американски щати.

Съвместимостта да двете технологии значи, да вземем за пример, че потребителите на лични компютри с Windows 10 ще могат благодарение на Cortana да извикват гласовия помощник Alexa, с цел да обновят листата си с покупки.

За първи сходна опция беше оповестена през предходната година. Потребителите чакаха тя да се появи към края на 2017 година, само че тестванията се проточиха по-дълго. Първата проява на взаимоотношение сред двата гласови асистента се състоя през май тази година на конференцията Build 2018.
още по тематиката
Потребителите на умните колонки Amazon Echo могат да изпращат команди към Alexa да пусне Cortana, след което гласовият помощник на Microsoft да изпрати известие, да ревизира разписание и да извърши всевъзможни други поддържани задания.

От своя страна, потребителите на районен съд под Windows 10 могат благодарение на Cortana да извикват Alexa, с цел да обновят листата си с покупки или да се възползват от други благоприятни условия на гласовия асистент на Amazon.

В момента новата функционалност се поддържа от умните колонки Echo и Harman Kardon Invoke, както и от устройства с Windows 10. Поддръжка на iOS и Android ще бъде добавена на по-късен стадий.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР