Съвместен екип за хуманитарна оценка на ООН (ООН), ръководен от

...
Съвместен екип за хуманитарна оценка на ООН (ООН), ръководен от
Коментари Харесай

Екипът на ООН откри „зона на смъртта“ в болницата al-Shifa в Газа

Съвместен екип за филантропична оценка на Организация на обединените нации (ООН), управителен от Световната здравна организация (СЗО), дефинира болничното заведение al-Shifa в Газа като „ зона на гибелта “ когато беше позволено, с цел да ревизира изказванията на Израел, че болничното заведение е била употребена като база за въоръжената формация Хамас. болница al-Shifa, най-голямото здравно заведение в Газа. Израел разгласява видео на нещо, което наподобява като оръжия и военни качества в болничното заведение, потвърждавайки, че това е доказателство, че Хамас работи в болничното заведение.

СЗО сподели, че е изпратила взаимен екип с Организация на обединените нации в болничното заведение Събота, с цел да „ оцени обстановката на място, да извърши бърз ситуационен разбор, да оцени медицинските цели и да откри логистични благоприятни условия за последващи задачи “. Екипът, който прекара един час в болничното заведение, разказа болничното заведение като „ зона на гибелта “, а обстановката като „ отчайваща “.

Екипът на Организация на обединените нации и СЗО съобщи, че е видял всеобщ гроб с повече от 80 хора, заровени там в болничното заведение.

„ Липсата на чиста вода, гориво, медикаменти, храна и друга основна помощ през последните 6 седмици предизвикаха болница Ал-Шифа – в миналото най-голямата, най-модерната и най-добре оборудваната референтна болница в Газа — всъщност да спре да действа като здравно заведение “, се споделя в прессъобщение на СЗО. „ Екипът видя, че заради обстановката със сигурността е било невероятно личният състав да прави дейно ръководство на отпадъците в болничното заведение. “

СЗО сподели, че в болничното заведение има 24 здравни служащи и 291 пациенти, в това число 32 бебета в сериозно положение, двама души в интензивно поделение без вентилация и 22 пациенти на диализа, чието лекуване е „ съществено компрометирано “. Отбелязва се, че болничното заведение към този момент не работи и че има редица смъртни случаи на пациенти през последните два до три дни.

За последните вести, времето, спорта и поточно видео, отидете на The Хълм.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР