Съвместен екип от специалисти по Ушни, носни и гърлени болести

...
Съвместен екип от специалисти по Ушни, носни и гърлени болести
Коментари Харесай

Във ВМА спасиха жена с уникална 12-часова операция

Съвместен екип от експерти по " Ушни, носни и гърлени заболявания " и " Лицево-челюстна хирургия " във Военномедицинска академия направиха неповторима по рода си интервенция за премахване на карцином на 49-годишна жена, оповестиха от лечебното заведение.

Пациентката потърсила помощта на професор Венцислав Цветков - началник на УНГ-клиниката, откакто близо година е лекувана от разнообразни експерти в страната, като окончателното им мнение е било, че не могат да й предложат съответно оперативно лекуване. След изработен обширен обзор от проф. Цветков и екипа му, дамата е диагностицирана с карцином, обхващащ ушния канал, междинното ухо, мастоида, вътрешното ухо, черепната база, темпоро-мандибуларната става, паротидната жлеза и съдово-нервния вързоп на шията.

Отстраняването на подобен тип израстък е извънредно комплицирано и рисково , защото ангажира лицевия нерв, огромните съдове на шията и близко разположените мозъчни обвивки, разяснява проф. Венцислав Цветков.

Направена е и консултация с водещия експерт в региона на лицево-челюстната хирургия доцент Николай Янев, който се ангажира за взаимна оперативна намеса с екипите на ВМА.

В рамките на траялата 12-часова интервенция, туморът освен бе отхвърлен напълно, само че бе осъществена и реорганизация на огромния недостатък на шията, като за задачата бе употребена тъкан от гръдния мускул на пациентката.

Жената се възвръща обикновено.

 Лекарите във ВМА избавиха живота на дамата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР