Съвместен екип от китайски и австралийски астрономи смята, че масата

...
Съвместен екип от китайски и австралийски астрономи смята, че масата
Коментари Харесай

Астрономи: Масата на Млечния път е два пъти по-малка

Съвместен екип от китайски и австралийски астрономи счита, че масата на Млечния път в действителност е два пъти по-малка по отношение на известното до момента, оповестява вестник China Daily.

Според новата оценка масата на Млечния път е почти равна на 550 милиарда слънчеви маси . Това е половината от това, което се смяташе до момента. До момента е ясно, че масата на Млечния път се равнява на към 296 квадрилиона земни маси. 93 % от нея се дължи на тъмна материя .

„ Това значи, че в нашата вселена има доста по-малко тъмна материя от предстоящото, която не свети, само че има гравитационни свойства “, сподели Сюз Сянсян от Националната астрономическа лаборатория на Китай, и един от създателите на проучването. „ Резултатите от последното ни изследване допускат, че Млечният път е „ по-тънък “, в сравнение с смятахме до момента. “

Точната оценка на масата на една вселена е нужна за вярното изложение на динамичните процеси в нея. Данните, които са в основата на новото проучване, са получени благодарение на спектрометъра LAMOST в китайската обсерватория Xinglong.

И преди учените са се опитвали да изчислят масата на Млечния път посредством изображенията от телескопа " Джеймс Уеб ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР