Съветва компанията да започне да решава истинските проблемиIntel да се

...
Съветва компанията да започне да решава истинските проблемиIntel да се
Коментари Харесай

Линус Торвалдс критикува Intel за ненужни инструкции

Съветва компанията да стартира да взема решение същинските проблеми

Intel да се върне към основите, вместо да основава вълшебен указания, упорства Линус Торвалдс
(снимка: CC0 Public Domain)

Комплектът указания AVX-512 от време на време се смята за преимущество на някои процесори на Intel. Въпреки това в множеството случаи, изключително когато става въпрос за елементарни потребителски процесори, поддръжката на AVX-512 няма доста смисъл.

Създателят на Linux Линус Торвалдс счита, че Intel би трябвало да спре да внедрява AVX-512 в своите процесори, като се концентрира върху по-важните неща. Той се надява, че AVX-512 ще почине и Intel ще стартира да взема решение същински проблеми, вместо да се пробва да основава вълшебен указания, а по-късно и проби, на които те да наподобяват добре.

„ Надявам се Intel да се върне към основите и да се концентрира върху елементарния код, който не е ориентиран към HPC (High Performance Computing) или някои други безсмислени специфични случаи ”, споделя Торвалдс, представен от Phoronix.

AVX-512 има своите дефекти. „ Бих предпочел транзисторният бюджет да се употребява за други неща, които са доста по-уместни. Просто ми дайте повече ядра (с добра еднонишкова продуктивност, само че без отпадък като AVX512), както прави AMD ”, добавя Торвалдс.
още по тематиката
Според него, AVX-512 е изцяло неверно нещо. „ Отличен образец за това, което Intel прави неверно, частично като просто усилва пазарната фрагментация ”, разяснява Торвалдс.

Неговите рецензии идват на фона на слуховете, че в процесорите Alder Lake на Intel ще отпаднат инструкциите AVX-512. Между другото, самият Торвалдс за първи път от 15 години размени Intel с AMD в компютъра си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР