Съветниците по националната сигурност на Израел, САЩ и Русия се

...
Съветниците по националната сигурност на Израел, САЩ и Русия се
Коментари Харесай

Безпрецедентна среща между САЩ, Русия и Израел в Йерусалим заради Иран

Съветниците по националната сигурност на Израел, Съединени американски щати и Русия се срещат през днешния ден и на следващия ден в Йерусалим, като съществена тематика се чака да бъде Близкият изток и най-много Иран, който враждува с Израел и Съединени американски щати, оповестяват международните информационни организации.

Конференцията ще се състои в миг на изостряне на спора сред Съединени американски щати и Иран. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова срещата "историческа и невиждана " и сподели, че тя е доста значима за гарантиране на сигурността на Близкия изток "в тези неспокойни времена ".

В двустранните и тристранни диалози ще вземат участие съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, шефът на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен Шабат и секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в навечерието на срещата, че Патрушев, Болтън и Бен Шабат ще обсъдят обстановката в Близкия Изток като цяло, а също по този начин всевъзможни други въпроси, които сметнат за нужни.

Болтън, който към този момент е в Израел и се срещна в неделя с премиера Нетаняху, съобщи, че с неспокойствие чака срещата с Патрушев, с цел да разиска с него въпросите за районната сигурност. Според израелската радиостанция "Кан ", Болтън е напомнил думите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че американската войска е подготвена за дейности в региона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР