Съветниците по националната сигурност на Израел, Съединените щати и Русия

...
Съветниците по националната сигурност на Израел, Съединените щати и Русия
Коментари Харесай

Безпрецедентна руско-израелско-американска среща по сигурността в Ерусалим

Съветниците по националната сигурност на Израел, Съединените щати и Русия ще стартират двудневна среща в Ерусалим, чиято съществена тематика се чака да бъде Близкият изток и най-много Иран, корав съперник на Израел и Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Конференцията ще се състои в миг на мощно изостряне на спора сред Съединени американски щати и Иран. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова срещата " историческа и невиждана " и сподели, че тя е доста значима за гарантиране на сигурността на Близкия изток " в тези неспокойни времена ".

Съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, шефът на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен Шабат и секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев ще вземат участие в двустранни и тристранни диалози.

Патрушев, представен от ТАСС, сподели, че на срещата Русия ще има поради ползите на Иран и ще ги показа на израелците и американците. По думите му диалозите ще бъдат фокусирани върху обстановката в Сирия , където Иран има наличие.

Вестник " Росийская газета " написа, че през днешния ден Патрушев ще се срещне с израелския министър председател , по-късно ще води диалози на четири очи първо с Болтън, а след това с Бен Шабат, а тристранната среща ще се състои във вторник. Модератор на нея ще бъде израелският министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР