Съветниците от ПК Собственост и стопанство“ с единодушие решиха за

...
Съветниците от ПК Собственост и стопанство“ с единодушие решиха за
Коментари Харесай

Важно решение по казуса с Дупката! Ликвидират ЦУМ – Варна

Съветниците от ПК " Собственост и стопанство “ с единогласие взеха решение за разпродажба на " Централен повсеместен магазин “ – акционерното сдружение, което след решение на Общинския съвет и след приемане на финансиране от държавния бюджет стана благосъстоятелност на общината. В активите на сдружението е и така наречен Дупка.

За реализацията на концепцията на възстановяване на образа на централната градска част, както и за запазване и експониране на богатото културно и историческо завещание, идната допустима стъпка е парцелът с отреждане за " търговски дом “ да придобие статут на обществена общинска благосъстоятелност. Това ще бъде допустимо след изваждане на парцела от активите на " ЦУМ – Варна “, където съставлява част от вписаната непарична вноска, и включването му в активите на община Варна.

Съветниците взеха решение да се приключи посредством разпродажба комерсиалното сдружение. Те разпоредиха на кмета да подписа контракт с ликвидатор, който в границите на шест месеца да организира процедурата, считано от датата на регистриране на прекратяването в Търговския указател. От същата дата ще бъде освободен и Съветът на шефовете.

В дневния ред на днешното съвещание фигурираше също " Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2019 година “, която беше призната от съветниците. Очакваните доходи по програмата са в размер на близо 10,7 млн. лв., или с към 700 хиляди лв. повече по отношение на предходната година. Прогнозните разноски, свързани с придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество, са към 6,4 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР