Съветниците от ПК "Почивно дело, култура и религиозни дейностиа" решиха

...
Съветниците от ПК "Почивно дело, култура и религиозни дейностиа" решиха
Коментари Харесай

Съветниците от културната комисия решиха Варна да даде 150 000 евро за ново парти на MTV

Съветниците от ПК "Почивно дело, просвета и религиозни дейностиа " взеха решение да дават решението за финансовото присъединяване на Община Варна в ново празненство на MTV през 2018 година, на сътрудниците си от финансовата комисия. 
Според уредниците общите разноски за осъществяване на плана през актуалната година възлизат на 2 млн. евро. Съветниците от културната комисия дадоха единодушието си Община Варна да взе участие със 150 000 евро, които не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лв., отпуснати за просвета през тази година. 
Решението би трябвало да мине през комисията по финанси и бюджет, преди Общинският съвет дефинитивно да се произнесе.
Припомняме, че уредниците на грандиозното шоу MTV Presents Varna Beach приготвят ново събитие във Варна през 2018 година. За да се случи то обаче се желае Община Варна да взе участие с 15% от разноските по организацията и популяризирането, които възлизат на 300 хиляди евро.
Ето какво се показва в писмото от уредниците:
"През юли 2017 година град Варна беше хазаин на MTV Presents Varna Beach, вълнуващо музикално събитие, намерено с присъединяване на интернационалните реализатори, планът е създаден извънредно за разпространение на Варна пред голямата интернационална публика като превъзходна туристическа дестинация.

Специално едночасово телевизионно шоу бе записано онлайн като понастоящем то се излъчва по света в над 80 страни. Телевизионното шоу ще бъде предавано неведнъж в продължение на интервал от дванадесет месеца.

Сцената, която беше издигната във Варна беше най-голямото театрално оборудване, което в миналото е построявано в България, като събитието онлайн бе основано съответно за интернационалните телевизионни канали.

Стойността на дейностите във връзка с медиите, интернационалните връзки с обществеността и рекламата за град Варна са над 22 милиона евро.

Само за един месец през септември 2017 година, град Варна получи над 4000 часа интернационално телевизионно разпространение.

Специалното телевизионно шоу, основано във Варна, към този момент е било гледано от 27 милиона души от целия свят, като броят им ще продължава да пораства през идващите 9 месеца, защото по целия свят се излъчват повторения на шоуто. Като цяло наличието ще бъде излъчено,пред 3 милиона души в границите на 12 месеца.

Очаква се MTV Presents Varna Beach да се завърне във Варна през 2018, с цел да бъде хазаин на още по-голямо събитие, излъчено по малкия екран, за разпространение на града в целия свят.

Целите на плана са:
Популяризиране на Варна пред допустимо най-широка интернационална публика. Стимулиране на краткосрочния и дълготраен стопански напредък на Варна. Вдъхновяване и обосноваване на младото население на България.

Планирането на MTV Presents Varna Beach 2018 е към този момент в ход. Общите разноски за осъществяване на плана през 2018 година възлизат на 2 000 000 евро. За да се продължи самодейността за Варна, е от изключителна значимост Община Варна да спомогне с минимална сума от 300 000 евро за финансиране на плана през 2018.

Това значи, че Община Варна ще способства единствено с 15% от общите разноски за реализирането на този необикновен план, с обезпечаването на тази минимална инвестиция Община Варна става сътрудник и медиен ко-продуцент.

Организаторите са подбрали значими интернационалните сътрудници, които имат огромно значение за триумфа на плана. Те включват туристически организации, самолетни компании, туроператори и компании за издаване на билети, които ще подсигуряват, че броят на интернационалните гости във Варна ще нарасне. ", гласи част от писмото, което следва да бъде прегледано на идното съвещание на комисията по просвета към Общински съвет Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР