Съветниците от комисията по архитектура създадоха междуведомствена работна група, която

...
Съветниците от комисията по архитектура създадоха междуведомствена работна група, която
Коментари Харесай

Създадоха работна група, която да реши проблема с невъведените в експлоатация ВиК мрежи във Варна

Съветниците от комисията по архитектура сътвориха междуведомствена работна група, която да разиска и предложи решение по проблема с построените, само че невъведени в употреба водопроводни и канализационни мрежи на територията на община Варна.
На съвещанието участваха чиновници на сдружението „ Водоснабдяване и канализация “ и на общинските дирекции „ Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне “, „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ и „ Правно-нормативно обслужване “. Липсваше само представител на РДНСК – органът, който главно се занимава с тази категория градежи.
Участниците в срещата бяха единомислещи, че с общи старания казусът с противозаконните водопроводи е решим, само че е належащо да се набележат ограничения за превъзмогването му.
„ През годините е имало не една или две срещи, на които сме обсъждали въпроса с невъведени в употреба водопроводни и канализационни мрежи. Досега работещо решение не бе открито, тъй като обособените институции си прехвърляха топката. На мнение съм, че в случай че посочим съответни стъпки и споделим отговорностите и разноските, ще можем да се оправим с този дълготраен проблем “, разяснява зам.-управителят на ВиК- Варна, Михаил Маринов.
Създадената работна група би трябвало да излезе с предложение какво да се промени, с цел да не продължава тази процедура и в бъдеще. Необходимо е също да се реши какво се случва със завареното състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР