Съветниците от ГЕРБ са петима, но те имат подкрепата на

...
Съветниците от ГЕРБ са петима, но те имат подкрепата на
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Ето Кой Закопа Кмета На Костенец! Работата Стана Много Дебела!

Съветниците от ГЕРБ са петима, само че те имат поддръжката на тримата си сътрудници от БДЦ. Останалите двама членове на локалния парламент са Георги Донков и Димитър Мирков от придвижването „ Костенец, разсъни се ”, което им давало късмет да играят ролята на съдия при противоречиви моменти. В началото двамата подкрепяли кмета, само че след това обърнали палачинката и минали в лагера на съперниците му.

Последният огромен скандал бил през ноември предходната година, когато общинското дружество „ Общински гори и земи в горски фонд ” е трансформирано в комерсиално сдружение „ Костенец лес 18 ”. Кметът бил срещу, само че с 10 на 5 гласа и двама въздържали се предлагането минало. В момента камионите от компанията на Георги Донков работят с новото сдружение, където е назначен и неговият наследник, настояват близки до задържания кмет.

Според тях сигналът на Донков е следващ епизод от войната му с локалния властник. Общинският консултант е декларирал, че му е предлаган подкуп от 30 000 лв., с цел да гласоподава „ вярно ” на сесия на Общинския съвет. Сигналът е подаден през април, след което спецпрокуратурата е подхванала локалния властник, който е бил наблюдаван и подслушван със специфични разследващи средства. Според версията на Донков парите му били препоръчани, с цел да поддържа с гласа си предлагането Общинският съвет да упълномощи Радосвет Радев да получава пари по контракт на общината с Държавен фонд „ Земеделие ”.

Рушветът пък бил обезпечен със запис на заповед от предприемача Ивайло Пешов, който беше задържан дружно с кмета Радев. Предприемачът е притежател на компания, която е спечелила социална поръчка за 1,1 млн. лв. за ремонт на учебното заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в града. Парите идват по план на Държавна фирма " Земеделие ", утвърден в края на 2017 година На идната година е извършена социална поръчка за избор на строителна компания, която би трябвало да обнови двора и спортните стадиони, да го озелени, да направи алеи и да ремонтира отоплителната апаратура. Кандидатстват 5 компании, само че три са отстранени по разнообразни аргументи. Победител стана “Бул Кан Проект ” ЕООД на Ивайло Пашов.

За да може компанията да стартира работа обаче, от ДФЗ би трябвало да превеждат пари. Затова през април т.г. кметът Радостин Радев почнал да уговаря сътрудниците си от Общинския съвет да му гласоподават мандат да ги получава като възложител. Именно тогава била отправено и " неприличното предложение " към съветника Георги Донков, съгласно изказванията му. Самият Ивайло Пашов, който също е в ареста сега, е добре познато име в строителния отрасъл. През 2018 година компанията му “Бул Кан Проект ” печели публични поръчки за 3,2 млн. лева През май подписва контракт за ремонт на читалището в Чирпан за 300 хиляди лева През октомври печели поръчка за над 1,3 млн. лева за ремонт на детска градина в Любимец, идващия месец е договорът за учебното заведение в Костенец за 1,1 млн. лева По-рано друга строителна компания на Пашов - “Сим Адвайс ”, печели през 2013 година търг за близо 180 000 лева да ремонтира остаряла постройка в пернишкото село Ковачевци, в която да се настаняват бежанци.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР