Съветниците от БСП във Варна изразиха несъгласието си с начина,

...
Съветниците от БСП във Варна изразиха несъгласието си с начина,
Коментари Харесай

Съветници от БСП: Местният парламент на Варна се събуди, за да не се разпадне заради бездействие!

 Съветниците от Българска социалистическа партия във Варна показаха несъгласието си с метода, по който се провежда и организира идното съвещание на локалния парламент. Varna24.bg разгласява писмото, изпратено до медията ни, без редакторска интервенция:

Актуалните и значими към сегашния миг проблеми на община Варна съгласно съветниците от Българска социалистическа партия не участват в дневния ред към поканата за идното съвещание на Общинския съвет на Варна, което се привиква в края на законовия период, след който би трябвало да се организират нови избори поради бездейност на органа – 13-14 юли 2020г. /срокът е 15.07.2020г/.

Според ръководещите предпочитани са други въпроси, а не аварията  във Варненското езеро, проблемите в инженерната инфрактуктура изключително в частта за канализационно-отводнителната система на уличната мрежа, настоящото осъществяване на бюджета.

В плана за дневен ред са документи, претенции, преписки и какво ли още не с дати от началото на 2019г. до в този момент.  Видимите и търсени от болшинството резултати са свързани с масирано и целеустремено понижаване на собствеността на общината по най-различни способи: продажби на парцели на будещи изненада " пазарни “ цени, преустановяване  на  съсобственост  с общината.

Общинската стопанска система се гледа на парче. Неясно по какъв начин се трансформира  вече агонизиращото сдружение " Обреди “ ЕООД, което до преди 5-6 години беше извънредно печеливше общинско сдружение, унищожават се сдружения, приключват се контракти с неразбираемо наличие, само че носещи тежки деловодни номера, оферират се за подписване контракти с всякакви деловодни номера.

Променят се общински наредби, отпускат се пари, дава се единодушие за вдишване на дълготраен общински дълг...

За 9-те дни от началото на месец юли на съветниците са изпратени по електронните пощи единствено в предмета на комисия " Финанси и бюджет “  36 писма,  а на комисия " Собственост и стопанство “ – 111, като във всяко има по доста приложения. Насрочването на комисиите " от през днешния ден за на следващия ден “ и изпращането на материалите за тях в същия период не може да обезпечи нужната качествена работа по тях. Обективно прочитането на подобен размер профилирана информация изисква време, а за разбора му от време на време са нужни и спомагателни съвещания, изследвания, подготовка. 

Т.е. работата на цялата общинска администрация за интервал от към година и половина всеки консултант би трябвало да обработи за към 7-10 дни и да вземе отговорно пред варненци решение с метода си на гласоподаване.

Числата демонстрират, че в плануваните два дни за осъществяване на съвещание на Общинския съвет – 13 и 14 юли единствено в точката на комисия " Собственост и стопанство “  ще се преглеждат 118 подточки, а в тази на " Финанси и бюджет “ – 27.

Интересен факт е, че даже и в късните часове на нощта не престават да идват нови и нови материали, към този момент в точка " Разни “ заради законова неспособност да се включат където би трябвало.

Пасивността на съветниците, които разясниха в медиите, че са съпротива на ръководството на ГЕРБ, а не поддържаха настояването на съветниците от Българска социалистическа партия за изключителна сесия, заради което не се събра нужният брой съветници за нея, докара до внезапното пробуждане на ръководещите  - ГЕРБ и компания в края на законовия период за разформироване на Съвета. 

Прокарването в незабавен порядък на толкоз характерни покупко-продажби и решения в горещото юлско време без опция за справедлив, професионален и дипломиран разбор, само че въпреки всичко в законовите периоди и според законовите процедури, в региона на правото  се назовава корист с права ", се показва в мнението на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР