Съветниците на президента на САЩ Доналд Тръмп са изготвили пакет

...
Съветниците на президента на САЩ Доналд Тръмп са изготвили пакет
Коментари Харесай

САЩ подготвили санкции срещу Турция за С-400

Съветниците на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са изготвили пакет от наказания, с цел да санкционират Турция за приемането на зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия . Очаква се проектите да бъдат обявени през идващите дни , оповестиха осведомени източници, представени от " Блумбърг ".
 Четвърти съветски аероплан с детайли от С-400 кацна в Турция
Четвърти съветски аероплан с детайли от С-400 кацна в Турция

Доставката на детайли от ЗРС С-400 продължава

В петък Русия достави на Турция първия пакет от системата . Следващите два дни Москва продължи да изпраща самолети с техниката.

Източниците разясниха пред медията, че администрацията е избрала единия от три пакета . Не се оповестява съответно какви ограничения Вашингтон има намерение да наложи на Анкара . Планът би трябвало да бъде утвърден от Тръмп.

Единият от източниците сподели, че администрацията има намерение да разгласи глобите в края на идната седмица. Администрацията желае да изчака, защото в понеделник се навършват три години от несполучливия опит за прелом в Турция през 2016 година , защото Вашингтон желае да се избегнат спекулации, че Съединени американски щати са виновни за протеста, както поддръжници на президента Реджеп Ердоган настояват.
 Трети следващ ден съветски самолети доставят елементи от системата С-400 в Турция
Трети следващ ден съветски самолети доставят елементи от системата С-400 в Турция

Към момента са кацнали 6 товарни самолета, до часове Турция чака още 2

Планът със глобите е направен след дни на полемики сред представители на Държавния департамент, Пентагона и Съвета за национална сигурност . Чака се финално утвърждение от Тръмп и топ съветниците му, разясняват източниците.

В петък Анкара увери Съединени американски щати, че С-400 не трансформира стратегическата ориентировка на Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР