Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев

...
Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев
Коментари Харесай

Арестуван е и съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев

Съветникът по сигурност и защита на президента Илия Милушев и някогашен шпионин са задържани, оповестиха от Военно-окръжна прокуратура-София.

Днес екипи от военни следователи и прокурори, след позволения на арбитър от Софийски боен съд, правят претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в гр. София. Действията по следствието се правят по досъдебно произвеждане, което е формирано за закононарушение по член 357 от Наказателен кодекс – оповестяване на държавна загадка.

Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са арестувани М.К. – някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “ и И.М. (Илия Милушев) – консултант на Президента на Република България.

Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване”.

Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна загадка. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинявания и взети ограничения за неотклонение на арестуваните. По досъдебното произвеждане има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвинени, по отношение на които са взети ограничения за неотклонение „ домакински арест “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР