Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан заклейми

...
Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан заклейми
Коментари Харесай

Джейк Съливан: Абсурдни са думите на Путин, че западната заплаха го е принудила да нападне Украйна

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан жигосах " глупостта " на обвиняванията на президента Владимир Путин, който съобщи през днешния ден, че западната опасност против Русия оправдава нашествието в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Никой не атакува Русия. Има прочут парадокс в концепцията, че Русия е била под някаква форма на военна опасност от страна на Украйна или на някой различен ", сподели Съливан пред публицисти във Варшава.

Съливан съобщи, че в речта, която ще произнесе по-късно през днешния ден в полската столица, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън няма да очертае никакъв проект за слагане на завършек на войната по дипломатически път. Байдън ще се концентрира по-скоро върху по-общите поучения от войната в Украйна и върху това, което той вижда като " повратна точка " в международната битка сред демокрациите и автократичните режими, означи той.

Така че неговите думи (на Байдън) ще бъдат съответно за спора в Украйна, само че, несъмнено, ще бъде наранена и по-широката продължаваща битка сред (от една страна) агресорите, които се пробват да унищожат фундаменталните правила, и (от друга страна) демокрациите, които се сплотяват в опита си да наложат (тези принципи), уточни Съливан.

Същевременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи през днешния ден, че съветският президент е претърпял " стратегически неуспех " с нашествието в Украйна, съобщи още Агенция Франс Прес.

Една година откакто президентът Путин атакува Украйна, е ясно, че войната беше стратегически неуспех във всяко отношение, акцентира Блинкен на взаимна конференция в Атина с гръцкия външен министър Никос Дендиас.

Според държавния секретар на Съединени американски щати това се дължи на смелостта на украинския народ, само че и на силата и единството на съдружниците и сътрудниците от целия вят, които се притекоха на помощ на Украйна.

" Никой не искаше тази война, на никого тази война не му харесва ". Целият свят желае тя да свърши допустимо най-бързо, сподели още Блинкен.

Жизненоважно е дружно да защитим основополагащите правила, прикани ръководителят на американската дипломация. Защото, в случай че не го създадем, в случай че позволим това да продължи безнаказано, ще отворим кутията на Пандора в целия свят, предизвести той в края на европейската си обиколка, която включваше визити още в Германия и Турция.

Блинкен посочи, че решението на Русия да прекрати присъединяване си в контракта за надзор на нуклеарните оръжия " Нов СТАРТ " е било безконтролно и Съединени американски щати ще следят деликатно какво в действителност прави Русия, съобщи Ройтерс.

Съобщението на Русия, че прекратява присъединяване си е безконтролно и почтено за надълбоко страдание. Разбира се, каквото и да се случи, Съединени американски щати ще създадат нужното, тъй че да бъдат в комфортна позиция предвид на личната си сигурност и тази на своите съдружници, изясни Блинкен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР