Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви във

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви във
Коментари Харесай

Джейк Съливан: САЩ непрекъснато следят за руска употреба на ядрени оръжия

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи във вторник на брифинг за пресата, че Съединените щати " непрекъснато следят " опцията Русия да употребява нуклеарни оръжия .

" Президентът Путин, в първите дни на спора, повдигна призрака за евентуалната приложимост на нуклеарни оръжия . Това е нещо, за което би трябвало да сме загрижени ", сподели Съливан, добавяйки, че " ние не сме се трансформирали нашата нуклеарна позиция към днешна дата, само че ние непрестанно следим за тази евентуална непредвидена обстановка. "

Той акцентира, че Съединени американски щати се отнасят съществено към тази тематика и " ще се съветват със съдружниците и сътрудниците на по отношение на тази евентуална непредвидена обстановка ".

Вашингтон и съдружниците ще обсъдят присъединяване на Русия в Групата на двадесетте (Г-20). След дейностите на Русия в Украйна това не може да бъде " бизнес както нормално ".

Относно евентуалните енергийни наказания против Русия от европейски страни, той означи, че Съединени американски щати са подхванали тази стъпка, защото за разлика от Европа са " способни да устоят " на следствията и че американският президент Джо Байдън е бил явен, че няма да " притиска " европейските сътрудници за това.

Що се отнася до нуклеарното съглашение с Иран, Съливан акцентира, че Съединени американски щати ще сключат съглашение, което дава отговор на неговите " цели ".

По думите на Съливан, задачите на Москва да " покори Украйна, да ускори силата и престижа на Русия и да раздели и отслаби Запада " се провалиха . Той добави, че Русия " до момента е постигнала противоположното ", защото украинците не престават да пазят дома си.

" Руската войска се показа трагично . Руската стопанска система беше разтърсена от мощни наказания ", сподели Съливан, назова Русия " пария в интернационалната общественост ".

Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати съобщи, че " нациите на свободния свят са по-обединени, по-решителни и по-целенасочени, в сравнение с когато и да било ".

Съединени американски щати нямат войски в Украйна, само че имат на територията на НАТО за отбрана на съдружниците.
 Русия отново предизвести Съединени американски щати да не подклаждат напрежението
Русия отново предизвести Съединени американски щати да не подклаждат напрежението

Ако желаят да запазят връзките си с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР