Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ плашат Иран с тежки последици, ако лъже и вреди

Съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Джон Болтън, предизвести управниците на Иран, че щe има " тежки последствия ", в случай че навредят на Съединени американски щати, на техните жители или на техните съдружници, оповестява БиБиСи.

Неговите мнения бяха направени, откакто през вчерашния ден Тръмп упрекна Иран пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че сее " безпорядък, гибел и опустошение " в Близкия изток.

Иранският президент Хасан Рохани отговори, като разкритикува администрацията на Тръмп поради нейната неприязън.

Съединени американски щати неотдавна постановиха наказания против Техеран, откакто се отдръпнаха от нуклеарното съглашение от 2015 година на Иран със международните сили. Споразумението, което беше контрактувано от някогашния американски президент Барак Обама, планува Иран да ограничи нуклеарните си действия в подмяна на облекчение на глобите.

Останалите страни по нуклеарната договорка не престават да я поддържат. Англия, Китай, Франция, Германия и Русия оповестиха, че ще основат нова система за разплащане, с цел да поддържат бизнеса с Иран и да заобиколят глобите на Съединени американски щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео осъди проекта като " една от най-контрапродуктивните ограничения, която може да си представим ".

Болтън настоял, че " кървавият режим " на " моллите в Техеран " ще се изправи пред съществени последствия, в случай че продължат да " лъжат, мамят и заблуждават ".

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации приказва по време конференция срещу Иран в Ню Йорк.

" Ако измамите нас, нашите съдружници или нашите партньори; в случай че навредите на нашите жители, в действителност ще има тежки последствия ", акцентира той.

" Нека моето обръщение през днешния ден бъде ясно: Ние ви следим и ще ви преследваме, с цел да ви накажем ", предизвести Болтън.

Болтън, който в предишното е упорствал за военни дейности против Иран, изтъкнал, че Съединени американски щати ще бъдат нападателни при налагането на стопански наказания против Техеран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР