Съветникът по националната сигурност на президента на Съединените щати Джейк

...
Съветникът по националната сигурност на президента на Съединените щати Джейк
Коментари Харесай

Джейк Съливан: САЩ не очакват петролна сделка със Саудитска Арабия при визитата на Байдън

Съветникът по националната сигурност на президента на Съединените щати Джейк Съливан съобщи в петък, че договорка сред Вашингтон и Рияд по отношение на производството на нефт евентуално няма да бъде оповестена по време на визитата на американския президент Джо Байдън в Саудитска Арабия, съобщи БНР.

" Групата " ОПЕК + " ще направи идващия ход на срещата си на 3 август, когато става въпрос за добива на нефт ", сподели той пред американски кореспонденти в Белия дом, оповестява CNBC.

Междувременно петролът нараства с към 2% към края на петъчната търговия след изказването на Съливан, защото не се чака Саудитска Арабия да разгласи едностранно нарастване на добивите на нефт.

Освен това се оповестява, че множеството страни членки на ОПЕК изпомпват нефт с оптимален потенциал.

Към 21.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент нарастват с 2% назад над 101 $ за барел, откакто в четвъртък паднаха за малко под 95 $ за пръв път от началото на съветската инвазия в Украйна, почнала на 24-ти февруари.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI същпо покъпват с близо 2% към 97,70 $ за барел, само че остават под преграда от 100 $ за барел.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР