Съветникът по националната сигурност на Америка отказа да изключи удари

...
Съветникът по националната сигурност на Америка отказа да изключи удари
Коментари Харесай

Джейк Съливан няма да изключи дали САЩ ще извършат удари с дронове в Иран

Съветникът по националната сигурност на Америка отхвърли да изключи удари в Иран, до момента в който напрежението продължава да нараства в Близкия изток.

Президентът Джо Байдън позволи военни дейности в петък, откакто трима американски бойци бяха убити след унищожителен удар с дрон в Йордания. Ходът беше ориентиран против ирански подставени лица в Ирак и Сирия след трагичната гибел на бойците предходната седмица, откакто Съединени американски щати упрекнаха Иран, че стои зад офанзивата, и на 2 февруари.

Иран сподели, че обвиняванията са „ неоснователни “ пред ислямската Съпротивата в Ирак, подкрепяната от Иран милиция, пое отговорност за убийствата часове по-късно. Джейк Съливан беше запитан през днешния ден от Кристен Уелкър от NBC дали нацията е изключила опцията за удари в Иран.

„ Е, седейки тук през днешния ден в национална новинарска стратегия, няма да встъпвам в това, което управлявах и изключвах от позиция на военни дейности - Това, което ще кажа е, че президентът е решен да отговори със мощ на офанзивите против нашия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР