Съветникът по национална сигурност на САЩ Джейк Съливан се срещна

...
Съветникът по национална сигурност на САЩ Джейк Съливан се срещна
Коментари Харесай

“Русия използва енергията като оръжие”: Джейк Съливан за солидарността на САЩ спрямо България 

Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан се срещна с премиера Кирил Петков, оповестиха от Белия дом. 

Двамата са разискали войната в Украйна и напъните за диверсификация на енергийните доставки. Те са обменили отзиви по отношение на непредизвиканата военна експанзия на Русия против Украйна като са удостоверили готовността си да продължат да поддържат народа и държавното управление на Украйна и да накарат Русия да заплати за своите дейности, оповестиха от Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати.

Джейк Съливан е подчертал солидарността на Съединени американски щати с България поради следващия опит на Русия да употребява силата като оръжие и е разискал с министър-председателя настоящите старания за подсилване на европейската резистентност посредством по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки за Европа.

Американският консултант по национална сигурност е изразил поддръжка и за акцента, който българското държавно управление слага върху върховенството на закона и промените за битка с корупцията.

Тема на срещата е била и значимостта да бъдат насърчавани стабилността и просперитета на Западните Балкани.

Срещата е в границите на визитата на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков в Съединени американски щати.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР