Съветникът на украинския президент, Олексий Арестович, заяви за украинската преса,

...
Съветникът на украинския президент, Олексий Арестович, заяви за украинската преса,
Коментари Харесай

Олексей Арестович, съветник на Зеленски: Войната може да свърши в началото на май

Съветникът на украинския президент, Олексий Арестович, съобщи за украинската преса, че при започване на май войната с Русия може да спре и да бъде контрактуван мир.

Арестович си е изработил славата на прорицател с точните си прогнози. На процедура, всичко, което той е казвал по-рано, към този момент се е сбъднало, припомнят изданията.

" Ако договарянията с Русия не престават и през идващите седмици, бихме могли да реализираме мир при започване на май. Може и по-рано, следва да забележим ", споделя пред медиите Арестович.

По думите му днешната обстановка може да се развие по няколко сюжета.

Всичко би могло да приключи за седмица или две - договарянията сега вървели сполучливо. Това е обвързвано с цялостно евакуиране на съветските войски или, като най-малко, връщането им на позициите преди нападението.

Другият вид - руснаците схващат, че не могат да се оправят с украинците и прибягват до запасите си. И тогава ще има втори опит за нахлуване. " При този сюжети ще ни би трябвало още седмица, с цел да ги смелим. Но на тях повече нищо няма да им остане, никакви запаси ", твърди Арестович. Според него Русия не разполага с военни сили, с цел да настава към Киев.

" Ние не сме подготвени на никакви отстъпки, в противен случай, имаме точни условия. Ясно е разбирането, че в случай че получим по-малко, в сравнение с до началото на войната, това е проваляне. А никой няма да се съгласи с проваляне ", безапелационен е той.

Украйна не би се съгласила да признае Крим за съветски и да се откаже от Донбас и Мариупол, показва съветникът на Зеленски.

Но съгласно него има разнообразни разновидности. Например, взаимно ръководство под интернационален протекторат или интернационална администрация. Арестович дава образец с република Северен Кипър, която интернационално е приета единствено от Турция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР