Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви днес, че украинската

...
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви днес, че украинската
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Украинската контраофанзива започна от няколко дни

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи през днешния ден, че украинската контраатака е почнала и че настъпателните дейности не престават към този момент няколко дни, съобщи Българска телеграфна агенция

" Вече няколко дни продължава контранастъплението, вървят интензивни бойни дейности по 1500-километровия фронт, само че дейностите към този момент започнаха ", сподели Подоляк пред италианската телевизия РАИ.

Той акцентира, че украинската войска няма да нанася удари със западно оръжие по територията на Русия, а то ще бъде употребявано единствено за отвоюване на окупираните украински територии.

" Не желаеме да нанасяме удари по територията на Русия, ще използваме това оръжие, което получихме, с цел да унищожим позициите на Русия на териториите, които Москва окупира, в това число Донбас и Крим ", посочи Подоляк.

По думите му в този момент Украйна разполага с ракети с огромен обхват " Сторм Шадоу ", танкове " Леопард " и противоракетни системи, " предоставени от Франция и Италия ".

" Изтребителите Ф-16 най-сетне ще ни разрешат да затворим въздушното си пространство. Парадоксът е, че в случай че ги имахме преди една година, войната от дълго време щеше да е приключила ", добави Подоляк.

Както посочи по-късно съветникът в акаунта си в Туитър, той е имал поради унищожаването на логистичното обезпечаване на съветските сили като съставка от контранастъплението.

Подоляк означи, че контранастъплението не е някакъв обособен акт, който да " стартира в съответен час с прерязване на алена лента ". В частност, по думите му, " това са десетки разнообразни дейности за заличаване на окупационните войски на разнообразни посоки, каквито към този момент са се водили през вчерашния ден, водят се в този момент и ще се водят и в бъдеще ".

" Интензивното заличаване на логистичното обезпечаване на съперника - това също е контранастъпление ", означи Подоляк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР