Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко обясни за проблемите на Макс

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко удостовери, че проблемите на международния първенец Макс Верстапен в първата свободна подготовка в Монако са били заложени при подготовката му на симулатора. Верстапен приключи деня с първо време във втората подготовка, само че в първата сесия имаше проблеми с държанието на колата.

“Проблемът беше в настройките, които бяха пренесени от симулатора - изясни лекар Марко. - В сряда бяхме в еуфория от резултатите на симулатора, само че в реалност нещата не се получиха добре. Сега към този момент сме на прав път. Настройките, до които стигнахме в петък следобяд не са оптималните, само че нещата наподобяват добре. ”

В Монако квалификацията е извънредно значима предвид на сложните изпреварвания, а свободните тренировки демонстрираха, че противниците на Ред Бул са доста покрай темпото на първенците. Доктор Марко обаче е на мнение, че Ред бул имат един огромен противник този уикенд.
 Леклер: Ще се боря за първото място на старта Леклер: Ще се боря за първото място на старта
“Леклер е най-сериозният ни противник - беше безапелационен някогашният водач. - Ферари са по-силни в бавните завои и колата им има по-добро сцепление. Хамилтън и Мерцедес не наподобяват зле, само че е забавно, че другата им кола има толкоз доста проблеми. Алонсо не съумя да направи чиста обиколка, имаше доста трафик. Но и ние не успяхме да създадем оптимална обиколка. Тази на Макс не беше неприятна, само че не беше на ръба на опциите му. ”
 Верстапен поведе във втората подготовка в Монако, Сайнц се удари в стената Верстапен поведе във втората подготовка в Монако, Сайнц се удари в стената
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР