Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко: Не сме подновили преговорите с Порше

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко отхвърли информациите, че отборът е възобновил договарянията с Порше за влизането на немската автомобилна марка в международния шампионат. Интересното е, че президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем загатна, че макар неуспеха на договарянията на Ред Бул с Порше, германците към този момент са осъществили контакт с други тимове за влизане в спорта за сезон 2026.

След гибелта на Диди Матешиц и назначението на нов началник в компанията, който да дава отговор за спортните планове - Оливър Минцлаф, се появиха догатки, че договарянията с Порше може да бъдат възобновени.

“Не, няма такова нещо - изясни лекар Марко пред австрийски медии. - Но ще пътувам до Япония, с цел да преговаряме с Хонда. ”
 Има ли към момента разновидности Порше да влезе във Формула 1? Има ли към момента разновидности Порше да влезе във Формула 1?
Японците към момента не са решили да се върнат за 2026 година във Формула 1, а в този момент са в ролята на реализатор на програмата за задвижващи системи на Ред Бул, откакто трансферираха плана си за мотори на отбора.
 Хорнър отхвърли опцията Рикардо още веднъж да бъде титуляр на Ред Бул Хорнър отхвърли опцията Рикардо още веднъж да бъде титуляр на Ред Бул
Наскоро лекар Марко разгласи, че при първа опция ще се прибере в Австрия, с цел да се срещне с новите шефове на компанията за енергийни питиета. Смята се, че лекар Марко ще би трябвало да предоговори и личния си контракт, по който работи за Ред Бул. Минцлаф беше посетител на отбора за финала на сезона в Абу Даби.
 Футболен началник ще дава отговор за Ред Бул във Формула 1 Футболен началник ще дава отговор за Ред Бул във Формула 1
“Досега постоянно съм работил за Ред Бул поради връзките ми с Дитрих Матешиц, който беше визионер и виждаше огромната картина на развиването ни - изясни 79-годишният някогашен водач. - Ако схвана, че атмосферата към този момент не е подобаваща за мен, това няма да е проблем, мога да си потегли незабавно, още през днешния ден или на следващия ден. Но за благополучие огънят в мен към момента гори. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР