Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко: Няма какво да научим от Мерцедес

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко също се включи в тематиката за това дали новият водач на Алфа Таури Ник де Врийс може да обезпечи на Ред Бул скъпа информация от лагера на Мерцедес, където работи като авариен и тестов водач.

“Какво можем да научим от Мерцедес? Те са на трето място в шампионата и видяхте с какви проблеми се борят цялостен сезон ”, изясни в типичния си пряк жанр някогашният водач.

Доктор Марко обаче се изрече доста по-ласкаво за Де Врийс, който дебютира за Уилямс на “Монца ”, а малко по-късно подписа с Алфа Таури и следващата година ще е титуляр във втория тим на Ред Бул във Формула 1.
 Какво ще опише Де Врийс на Ред Бул за Мерцедес? Какво ще опише Де Врийс на Ред Бул за Мерцедес?
“С личностните си качества и опита, който има, Ник би трябвало да е водач на отбора - изясни Марко пред нидерландският вестник De Telegraaf. - Ние имаме вяра в качествата на Ник, по тази причина и му предложихме контракт. Така ще имаме двама нидерландски водачи дружно с Макс, от маркетинговия отдел не бяха доста удовлетворени от това решение, само че за мен най-важно е представянето на пистата. Всъщност, единствено това има значение. ”
 След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко
Де Врийс към този момент натрупа опит с присъединяване в свободни тренировки с разнообразни тимове, а преди този момент завоюва купите във Формула 2 и Формула Е, като стана първият международен първенец в историята на шампионата с електрически болиди.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР