Съветникът на ръководителя на руската космическа агенция Роскосмос Иван Сафронов

...
Съветникът на ръководителя на руската космическа агенция Роскосмос Иван Сафронов
Коментари Харесай

Задържаха за държавна измяна съветник на шефа на "Роскосмос"

Съветникът на ръководителя на съветската галактическа организация " Роскосмос " Иван Сафронов е арестуван от управляващите и е упрекнат за държавна измяна, заяви съветската редакция на Би Би Си.

Според Федералната работа за сигурност той е предавал държавни секрети на страна от НАТО.
Три водещи съветски вестника застанаха зад задържания проверяващ публицист Те излязоха с идентична първа страница в поддръжка на Иван Голунов, арестуван за разпространяване и приложимост на опиати
Задържането на Иван Сафронов, някогашен публицист, профилиран в тематики като защита, военнопромишлен комплекс и галактическа промишленост, не е обвързвано с работата му на консултант на генералния шеф Дмитрий Рогозин, сподели в официално съобщение " Роскосмос ".

Той е постъпил на работа в организацията като медиен консултант през май.
Преди това е работил като специфичен сътрудник във в. " Комерсант " и във в. " Ведомости ", отбелязва ТАСС.

Според ФСС Иван Сафронов е работил за разследваща работа на страна от НАТО и е предавал класифицирана информация за военно-техническото съдействие и защитата на Русия.

" Роскосмос " изясни, че се води следствие и организацията оказва подпомагане на управляващите. В изказването до медиите се разяснява, че задържането му не е обвързвано с актуалната му работа за организацията.

Преди да стане консултант в " Роскосмос " Сафронов е работил като публицист, пишещ по въпросите на защитата и космоса в съветските вестници " Ведомости " и " Комерсант ".
Арестуваха съветски проверяващ публицист за владеене на опиати Арестът провокира възмущението на мнозина, които подозират, че казусът е скърпен
През 2019 година " Комерсант " изтрива негова публикация след обвинявания, че е разкрил държавни секрети. В нея се говорело за желанията на Русия да достави съвременни изтребители на Египет, написа „ Франс прес “, представена от Българска телеграфна агенция.

Сафронов е уволнен от " Комерсант " през май 2019 година, дружно с различен публицист, след материал, в която се твърди, че председателката на горната камара на Народното събрание Валентина Матвиенко, доста авторитетна персона и считана за близка до Владимир Путин, може да подаде оставка от поста си.

Бащата на Софронов дълиги години е работил в „ Комерсант “ като боен кореспондент, а през 2007 година умира сед рухване от прозореца на входа си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР