Съветникът на президента на САЩ за националната сигурност Джон Болтън

...
Съветникът на президента на САЩ за националната сигурност Джон Болтън
Коментари Харесай

САЩ прекъсват международното финансиране на Мадуро с нови санкции

Съветникът на президента на Съединени американски щати за националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати приготвят сурови нови наказания против венецуелския президент Николас Мадуро, които по думите му ще пресечен интернационалното му финансиране, съобщи Ройтерс.

"Време е да се работи. Съединени американски щати работят уверено за спиране на финансирането на Мадуро и да ускорят кротичък либерален преход ", сподели Болтън на конференция за Венецуела с присъединяване на над 50 страни в столицата на Перу Лима.

Болтън предизвести Русия и Китай да се въздържат от оказване на помощ на управляващите на Венецуела, съобщи ДПА.

"Казваме на Русия и Китай, че поддръжката им за режима на Мадуро е неприемлива. Отново споделяме на Русия и по-специално на тези, които управляват финансите ѝ: "Не повишавайте сумата в изгубен залог. Колкото до Китай, който към този момент обезверено се пробва да компенсира финансовите си загуби, най-бързият метод да си възвърне парите е да поддържа ново, законно държавно управление. Китай се афишира срещу задгранична интервенция във Венецуела, което е добър мотив всички кубински и съветски военни и паравоенни сили неотложно да изоставен Венецуела ", сподели Болтън.

"Стремим се към спокойно предаване на властта, само че както сподели през цялото време президентът Тръмп: "Всички разновидности са на масата ", добави той.

Болтън съобщи, че Съединени американски щати ще глобяват всеки на своя или непозната територия, който поддържа държавното управление на Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.

Готвените нови наказания са сходни на тези, които са наложени против страни като Куба, Северна Корея, Сирия и Иран, отбелязва АП.

Венецуелското външно министерство дефинира подготвяните от Съединени американски щати нови наказания като "нова тежка експанзия и стопански тероризъм " против народа на Венецуела, съобщи Франс прес.

"Това е опит да се сложи в публични рамки към този момент почналата незаконна икономическа, финансова и комерсиална обсада ", добави министерството, представено от Ройтерс.

Ведомството съобщи, че няма да допусне "ескалирането на експанзията да засегне процесите на политически разговор " с опозицията, които се водят с посредничеството на държавното управление на Норвегия.

Председателят на комисията по интернационалните въпроси в горната камара на съветския парламент Константин Косачов съобщи, че решението на Съединени американски щати да замразят всички активи на венецуелското държавно управление е груба интервенция във вътрешните каузи на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Това деяние на държавното управление на Тръмп се равнява на "международен бандитизъм ", добави Косачов.

Санкциите на Съединени американски щати не разрешават на американски физически и юридически лица да търгуват с държавното управление на президента Мадуро и с водещите му поддръжници. Това са първите наказания от този вид в Западното полукълбо от над 30 години, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР