Съветникът на президента на САЩ за национална сигурност Робърт О’Брайън

...
Съветникът на президента на САЩ за национална сигурност Робърт О’Брайън
Коментари Харесай

Белият дом: Калининградска област е „кинжал в сърцето на Европа“

Съветникът на президента на Съединени американски щати за национална сигурност Робърт О’Брайън назова Калининградска област „ кинжал в сърцето на Европа “, съобщава TACC, представена от Агенция Фокус. Руската организация цитира изявление на един от най-важните хора в Белия дом, обещано  за немския вестник Bild. 

Робърт О’Брайън казва, че в региона на Калининград Москва " разполага с големи количества ракети и съвременни оръжия, които  " заплашват всички европейски съдружници на Съединени американски щати и балтийските страни "  и не разрешават на Запада да облита района.

„ Цялата обстановка в региона на Калининград е пропуснат късмет за Русия и Европа и това в действителност е тъпо “, каза О’Брайън.

Според него Съединените щати виждат огромен капацитет в съдействие с Русия и са подготвени да работят по нов взаимноизгоден Договор за надзор на стратегическите въоръжения ( СТАРТ-3). " Ние виждаме огромен капацитет в съдействие сред Русия и Съединени американски щати. Русия страда от COVID-19.  Изправени сме пред тежка рецесия поради ковид, който пристигна при нас от Китай ",  каза той. „ Пожелаваме на руснаците и на всички наши другари в Европа всичко най-хубаво в битката с този вирус “, каза О’Брайън. " Това е нещо, за което в последна сметка Китай би трябвало да бъде измамен под отговорност ", каза той. „ Мисля, че Русия е наранена мощно “, добави съветникът на Тръмп.

" Стремим се към прелестни връзки с Русия, стремим се към прелестни връзки с жителите на Русия ", увери О`Брайън. Според него президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп  " са свършили доста добра работа дружно с краля на Саудитска Арабия, за да стабилизират международните петролни пазари ".

" Ще работим по нов контракт за стратегическите нападателни оръжия и ще се опитаме да реализираме проверимо, отлично съглашение за нуклеарните оръжия за Съединени американски щати, Русия и нашите съдружници ", заяви помощникът на Тръмп. Той твърди, че Съединените щати са създали „ прелестен екип за договаряния “ за СТАРТ.

" По този метод ние ще продължим да работим в региона на контрола върху оръжията.  Но имаме потребност от обстановка, при която споразуменията се основават на взаимност, когато ги зачитат и двете страни, когато и двете страни ги съблюдават ", каза О`Брайън. „ За страдание във връзка с Договора за намерено небе (ДОН) това не се случи “, каза той.

О`Брайън сподели също, че  " няма причина да се счита, че поради пандемията военните качества на Русия ще се влошат " . " Според моите упования и наши разбори съветската войска към момента би трябвало да се смята за доста бойна ", подчерта той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР