Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О`Брайън

...
Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О`Брайън
Коментари Харесай

Скоро може да има среща между Тръмп и Лавров

Съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Робърт О`Брайън съобщи, че Белият дом работи по образуване на среща сред Доналд Тръмп и съветския външен министър Сергей Лавров, а контролът върху въоръженията е допустима тематика на диалога, заяви РИА Новости.
" Ще изчакаме и ще забележим. Но мисля, че има възможност това да се случи. Работим по тематиката ", сподели О`Брайън пред CBS в отговор на въпрос за визитата на Лавров. " Когато държавният секретар Майк Помпео посети Русия, президентът на Русия Владимир Путин се срещна с него. Един от правилата, за които говорихме в връзките с китайците, руснаците и други, е правилото на взаимност ", добави О`Брайън. Според него по време на срещата може да възникне обща полемика по отношение на контрола върху въоръженията, съобщи БГНЕС.
Визитата на Лавров във Вашингтон към момента не е публично оповестена, макар че съветската страна също съобщи, че се работи по този въпрос. Държавният департамент на Съединени американски щати не отговори на въпроса на РИА Новости дали датата на визитата е избрана. Официалният график на Белия дом и Държавния департамент за идната седмица не съдържа среща с Лавров, макар че това не значи, че такава рещата не е планувана или няма да се случи.
Ако Лавров дойде във Вашингтон, това ще бъде първото му посещаване в американската столица от 2017 година насам, когато Тръмп го посрещна в Овалния кабинет на Белия дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР