Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп оглави Междуамериканската банка за развитие

Съветникът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския по латиноамериканските въпроси Маурисио Клавер-Кароне предстоящо бе определен за президент на Междуамериканската банка за развиване (МБР), предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Клавер-Кароне, 45-годишен американски юрист с кубински генезис, бе единственият претендент за поста и ще встъпи в служба на 1 октомври за петгодишен мандат. Той ще бъде първият американски жител отпред на институцията в нейната 61-годишна история, отбелязва Ройтерс.

Базирана във Вашингтон, МБР до момента постоянно е била ръководена от латиноамериканец, въпреки Съединени американски щати да са най-големият вносител на средства измежду останалите 47 страни членки.

Изборът на Клавер-Кароне, номиниран от Тръмп, провокира раздразнението на няколко южноамерикански страни, измежду които Аржентина и Чили, отбелязва Агенция Франс Прес.
МБР е посочена за най-важната банка за районно развиване в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР