Съветникът на началника на руската космическа агенция "Роскосмос", който бе

...
Съветникът на началника на руската космическа агенция "Роскосмос", който бе
Коментари Харесай

Съветник от Роскосмос издавал тайни на страна от НАТО

Съветникът на началника на съветската галактическа организация "Роскосмос ", който бе арестуван по обвинявания в държавна измяна, е предавал държавни секрети на страна от НАТО. Това заяви съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), представена от РИА "Новости " и Ройтерс.

Според ФСС Иван Сафронов е работил за разследваща работа на страна от НАТО и е предавал класифицирана информация за военно-техническото съдействие и защитата на Русия.

"Роскосмос " съобщи в официално съобщение, че се води следствие и организацията оказва подпомагане на управляващите. В текста се споделя, че задържането му не е обвързвано с актуалната му работа за организацията.

Преди да стане консултант в "Роскосмос " Сафронов е работил като публицист, пишещ по въпросите на защитата и космоса в съветските вестници "Ведомости " и "Комерсант ".

През 2019 година "Комерсант " е изтрил негова публикация след обвинявания, че е разкрил държавни секрети. Тя се отнасяла за желанията на Русия да достави съвременни изтребители на Египет, уточни Франс прес.

Сафронов е уволнен от "Комерсант " през май 2019 година, дружно с различен публицист, след публикация, в която се твърди, че председателката на горната камара на Народното събрание Валентина Матвиенко, доста авторитетна персона и считана за близка до Владимир Путин, може да подаде оставка от поста си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР