Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски

...
Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Подоляк за обстрела в Еленовка: Класическа, цинична и добре обмислена провокация

Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк разяснява информацията за на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР). Руската работа на Би Би Си показва главните моменти в коментара му.

" Със сигурност е налице деликатно плануван удар против колонията, нанесен от съветските войски . В Еленовка няма оперативни военни цели за украинската войска. Освен това нашите въоръжени сили разполагат с всички принадлежности за тъкмо идентифициране на обекти, които би трябвало да бъдат унищожени: щабове, горивни бази ".

" Мащабът и скоростта на осведомителната акция от страна на съветските пропагандисти демонстрират, че това е очевидно планувана и проведена акция. Знаем, че част от пленниците са били преместени в казармата, която е ударена, няколко дни преди закононарушението . "

" Целта е да се скрият възходящите доказателства за мащаба на съветските военни закононарушения и изтезания , да се провалят споразуменията за продан ( на пленници), да се дискредитират въоръжените сили на Украйна и (в този случай) съответни модели задгранични ракетни оръжия , които ужасяват съветските окупатори.

" Руските истерични самодейни изказвания, че е нанесен удар против пленени украински бойци, са нужни, за да основат резонанс в Украйна и да настроят популацията на разнообразни страни против нашите въоръжени сили . "

" Има съзнателно, цинично, предумишлено кръвопролитие от руснаци на украински пленници, което ще бъде разследвано от Главната прокуратура и интернационалните проверяващи екипи. "

Припомняме, че сутринта бе публикувана информация от проруските сепаратисти в Донецк, която бе доказана и от съветското Министерство на защитата, че е нанесен артилерийски удар по наказателна колония в региона на обитаемото място Еленовка на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), при което са починали 53 души, а са ранени 75 и че става дума за украински военнопленници, в това число от полка " Азов ".

Руската страна твърди, че наказателната колония е обстрелвана с новата американска реактивна система HIMARS, която украинските сили считат за своето най-мощно и дейно оръжие против съветските елементи.

След като от украинска страна в началото не разясниха стрелбата, по-късно Щабът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трансферира отговорността върху съветските военни.

Според Щаба по този метод съветските военни желаят да обвинят Украйна в осъществяване на " военни закононарушения ", както и да скрият изтезанията на пандизчии и изтезанията, осъществявани там по заповед на окупационната администрация и командването на въоръжените сили на Русия.
 Британското разузнаване: Русия употребява ЧВК
Британското разузнаване: Русия употребява ЧВК " Вагнер " в Украйна

Плановете на Путин се проваляли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР