Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко призова жителите на

...
Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко призова жителите на
Коментари Харесай

Украйна призова жителите на Мариупол да се евакуират

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко прикани жителите на Мариупол, които са останали в окупирания град, да се изтеглят, до момента в който това към момента е допустимо , предава УНИАН

" Скъпи хора на Мариупол, които оставате в града с вярата за усъвършенстване. Не Ви остава доста време да напуснете града и да се озовете в цивилизовани условия и сигурност... пътя към дома. Вече втора седмица, окупаторите отварят кулоар за евакуация в Запорожие. Така те прикриват личните си военни маневри - вие сами виждате колоните от техника, които се движат през града. Но до момента в който има път, използвайте го. Втори случай може и да няма ", акцентира той.



Андрюшченко изясни за какво приканва за овакантяване на града. Сред аргументите той акцентира разрушената инфраструктура, която не може да бъде възобновена до зимата , което значи, че няма да има газ и топлоснабдяване, проблемите с водата и електричеството няма да изчезнат.

Освен това, означи той, в града не работят лечебните заведения , тъй като няма лекари, а оборудването е разграбено.

" Безопасност. Не е загадка, че полицията на окупатора работи: а) за окупаторите, б) по отношение на нарушителите... Полицията на окупатора не служи за сигурност, а за правене на пари. Тогава трета мощ, нарушителите, ще вземе властта в града доста бързо ", добави Андрюшченко.

Освен това, съгласно съветника на кмета на Мариупол, в южната част на страната към този момент е в ход контранастъпление.

" В допълнение, оръжията на нашите сътрудници към този момент доближават надълбоко зад вражеските линии. И Вие в този момент сте тъкмо зад вражеските линии. Виждате по какъв начин нашествениците слагат хранилища, бази и казарми измежду вашите здания. Всичко това са цели. И Вие сте наоколо, тъй като Вие сте жив щит за руснаците. В случай на попадение върху съветски оръжия прилежащите квартали страдат от експлозия на снаряди. Не се излагайте на заплаха ", акцентира Андрюшченко.



Той също по този начин означи, че през есента окупационните управляващи възнамеряват публично да стартират готовност в Мариупол.

" Всички без изключение. И това не е украинска готовност, където са нужни опит и военна компетентност. там е належащо пушечно месо. Затова бягайте, до момента в който има време ", акцентира съветникът.

По-рано УНИАН към този момент заяви, че окупаторите принуждават жителите на Мариупол да разчистват руините на града за храна и вода.

Тази информация не е доказана от самостоятелен източник.

Припомняме, че Мариупол падна под контрола на съветските и сепаратистките сили през май след блокада, траяла с месеци.

Преди месец английското военно разузнаване предизвести, че Русия не може да се оправи с даването на съществени услуги на популацията в окупираните територии. В доста региони там няма непрекъснат достъп до питейна вода. Продължават съществени разстройства в телефонната и интернет връзката. Мариупол е на прага на зараза от холера . През май са регистрирани обособени случаи на това заболяване , заяви английското разузнаване в своя ежедневна сводка за обстановката в Украйна, представена от Руската работа на Би Би Си.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР