Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви,

...
Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви,
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят хуманитарна помощ във Венецуела, заяви Джон Болтън

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят филантропична помощ за венецуелския народ макар отхвърли на президента Николас Мадуро, съобщи АП.

Болтън направи изказването откакто опозиционният водач Хуан Гуайдо съобщи, че ще пренебрегне възбраната на държавното управление на Мадуро и ще одобри конвои с медикаменти във Венецуела благодарение на прилежащи страни.

Болтън написа в Туитър през вчерашния ден: " В осъществяване на молбата на краткотрайния президент Хуан Гуайдо и след съвещания с негови чиновници, Съединени американски щати ще активизират и транспортират филантропична помощ - лекарства, хирургически материали и хранителни артикули за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя ".
 
 Gulliver/Getty Images

Венецуелски емигранти, избягали в Съединени американски щати, споделиха на вицепрезидента Майк Пенс, че е пристигнал моментът за намеса за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в черква в Маями, съобщи, че Вашингтон работи за кротичък преход с оглед Гуайдо да пристигна на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да работи, с цел да отслаби Мадуро.-->

" Сега не е време за разговор. Време е да се постави завършек на режима на Мадуро ", сподели вицепрезидентът. Думите му провокираха аплодисментите на венецуелските емигранти.
Президентът на Боливия Ево Моралес заяви, че се е срещнал с Мадуро и е изразил поддръжката си, съобщи ТАСС.

" Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в цялостната си поддръжка пред лицето на опитите за държавен прелом и военна интервенция от империята, която се пробва да да заграби венецуелските благосъстояния ", написа той в Туитър.
 
 Gulliver/Getty Images

Според боливийската държавна осведомителна организация срещата се е състояла на интернационалното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас.

Шефът на Шеврон Майкъл Уърт, представен от АП, заяви, че интервенциите на корпорацията във Венцуела ще продължат обикновено " в обозримо бъдеще " макар наложените нови американски наказания против държавната компания Петролеос де Венесуела.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР