Съветник на американския президент Доналд Тръмп препоръчал да се ограничи

...
Съветник на американския президент Доналд Тръмп препоръчал да се ограничи
Коментари Харесай

Съветник на Доналд Тръмп искал да се засекрети украинския разговор

Съветник на американския президент Доналд Тръмп предложил да се ограничи достъпът до диалога с украинския държавен глава, отключил сегашната процедура за импийчмънт на Тръмп, излиза наяве от показанията му пред Конгреса, оповестени през вчерашния ден, съобщи Франс прес.

Тимъти Морисън, експерт по Украйна в Белия дом, декларирал пред Конгреса, че неотложно е схванал, че телефонният диалог сред Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски на 25 юли е от свръхделикатно естество.

Препоръчах да се ограничи достъпът до дословното наличие на диалога, съобщи Морисън. Същевременно той означи, че в диалога не е открито нищо непозволено или несвоевременно.

Бившата посланичка на Съединени американски щати в Украйна бе изслушана в Конгреса по следствието за импийчмънт против Тръмп

Показанията на Морисън "показват, че телефонният диалог на президента Тръмп на 25 юли с украинския президент Зеленски е задействал неотложно алармените звънци в Белия дом ", сподели ръководителят на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф.

Вчера Камарата на представителите в Конгреса разгласява стотици страници протоколи от разпитите при закрити врата на двама основни очевидци по отношение на следствието за импийчмънт на президента Тръмп, означи Асошиейтед прес.

Протоколите са от показанията на Дженифър Уилямс, специфичен консултант на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия, и на Тим Морисън - някогашен старши шеф по европейските въпроси в Съвета за национална за сигурност.

Протоколите демонстрират, че непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сондланд е играл централна роля в напъните на Тръмп да накара Украйна да извърши политически следствия като изискване за отпущането на нужната й военна помощ.

Показанията на Дженифър Уилямс повдигат въпроси какво е знаел вицепрезидентът Пенс за хипотетичното обвързване на следствието на Джо Байдън и сина му с военната помощ.

Показанията на Морисън ще засилят натиска върху Сондланд, който ще свидетелства обществено в сряда, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР