Съветничка на лидер на демократите в Конгреса на американския щат

...
Съветничка на лидер на демократите в Конгреса на американския щат
Коментари Харесай

Санкционираха законодателна съветничка, закачила портрет на Путин, вместо на Тръмп

Съветничка на водач на демократите в Конгреса на американския щат Колорадо бе осъдена, тъй като съдействала за окачване на портрет на съветския президент Владимир Путин в зала, в която се окачвали портрети на американски президенти, покрай мястото, на което трябвало да бъде подложен портрет на Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Инцидентът станал през юли. Мястото за портрета на Тръмп останало празно, тъй като не били събрани нужните 10 000 $ за неговата изработка. Прогресивна група, нарекла се Прогрес в този момент за Колорадо, решила да сложи портрет на Путин в галерията с президентските портрети в постройката на Конгреса на Колорадо. Сътрудничката на демократката и председателка на долната камара на локалния Конгрес Крисанта Дюран - Кейти Марч, употребила пълномощията си и баджа си за сигурност, с цел да разреши на членове на групата да внесат портрета. Той прокиснал в галерията за малко. Сенатор от Демократическата партия го видял и си направил фотография с него, а след това я качил в Туитър. Така се стигнало до санкционирането на Марч. Срещу нея били подхванати дисциплинарни дейности. Портретът бил махнат. На Марч било отнето и правото да влиза в постройката на Конгреса без инспекция за сигурност. Тя към този момент се извини за дейностите си, предава Българска телеграфна агенция.

От групата Прогрес в този момент за Колорадо споделиха, че портретът на Путин е целял да накара обществеността да осъзнае заплахата от съветското въздействие върху Тръмп.

Малко след случая била събрана и нужната сума за нарисуването на портрет на Тръмп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР