Съветите на пръв поглед изглеждат очевидни, но за някои от

...
Съветите на пръв поглед изглеждат очевидни, но за някои от
Коментари Харесай

Няколко важни стъпки как да пазаруваме безопасно в супермаркета

Съветите на пръв взор наподобяват явни, само че за някои от тях може и да не сте се сетили. Проверете дали вършиме всичко, с цел да се предпазите, до момента в който пазарувате жизненоважни хранителни артикули.

Спазвайте разпоредбите за отдалеченост

Два метра разстояние и пропускане по 1 или двама души в магазина са наложителни правила, които да следвате, в случай че желаете да се предпазите. Някои вериги магазини към този момент сложиха стикети, които да ни припомнят за спазването на отдалеченост. Внимавайте и на опашките, когато чаката, където също би трябвало да се спразва правилото за отдалеченост.
Чети етикета: Има ли далавера с цените на храните? В петък и събота не е имало смяна в цената на едро на нито един хранителен артикул
Избягвайте претъпканите елементи от магазина

Ако към щандовете за самун има доста хора, то първо купете другите хранителни артикули, за които сте пристигнали, след което се върнете за самун в миг, в който там е по-спокойно.

Избършете дръжките на кошницата или количката

Добра концепция е да носите със себе си антибактериални кърпички или различен уместно дезинфекциращо средство, с цел да забършете дръзките на пазарската кошница или количката. След като избършете с кърпика, изхвърлете я и дезинфекцирайте ръцете си.

Снимка: iStock

Пазарувайте, когато е в действителност неотложно

Преди да отидете до магазина за храна, помислете дали в действителност се нуждаете от нещо или отивате зарадки каприз. Разбира се, че по-рядкото извършване на покупки ще понижи риска от заразяване с ковид.

Вижте останалите препоръки на Ladyzone.bg:
9 потребни съвета по какъв начин да се предпазим, до момента в който пазарим в супермаркета Проверете дали вършиме всичко, с цел да се предпазите, до момента в който пазарувате жизненоважни хранителни артикули Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 264 22 3 8 Света 502789 31821 22337 121214 Заразени* Нови Починали България 264 22 3 Света 502789 31821 22337
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР