Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –

...
Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –
Коментари Харесай

Как да засилим своя метаболизъм?

Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори – нашите другари от фитнес клуб , тъй че можете да им се доверите без никакви опасения.

Случвало ли ви се е да се оплаквате, че сте наследили бавния метаболизъм от родителите си, или пък сте се сдобили с него поради метода си на живот, работата, напрежението и т. н. – все неща, които „ не зависят от вас “? Доста хора употребяват това като “основателна ” причина, с цел да не се преборят с няколкото непотребни кг. Безспорно генетиката е значим фактор и да, някои са „ с по-едър кокал “, само че мазнините към него рядко имат нещо общо с наследствеността, в случай че не сте възприели нездравословни хранителни, двигателни и мисловни модели от фамилията си. С помощта на фитнес тренировките и няколко трика, които можете да приложите незабавно, ще ускорите метаболизма си доста. И сигурно ще се откроявате на фамилната фотография...

Разчупете тренировката си, като употребявате интервално натоварване
Следващия път, когато тичате, плувате или даже ходите, пробвайте да увеличавате натоварването за 30 секунди, като след това се връщате към естественото движение за 60 секунди – по този начин повтаряте няколко пъти. Например, в случай че тичате на пътеката, програмирана на 8 км/ч, увеличете до 11 км/ч за 30 секунди (или до момента в който не се задъхате) и след това за 60 секунди се върнете към първичната скорост. Използването на тази тактика ще ви помогне да усвоявате повече О2 и ще подтиква вашето тяло да употребява повече сила.

Приемайте Омега 3
Защо хранителният режим, богат на риба, съдържаща Омега 3 мастни киселини, ви оказва помощ да забързате метаболизма си? Омега 3 контролират салдото на кръвната захар и понижават възпаленията, помагайки ни да контролираме обмяната си. Ако нямате опция да си набавяте Омега 3 от разнообразна храна, вземете Омега 3 на таблетки, като целесъобразната дневна доза е 1000-2000 мг. В случай че имате нетърпимост към характерната миризма на таблетките, може да ги замените с ленено масло или орехи.

Изградете мускулите си
Не единствено че мускулът тежи повече от мазнините, само че и употребява повече сила неподвижен. Средностатистическата 30-годишна жена, която тренира с тежести 2 пъти седмично за 30-40 минути, в продължение на 4 месеца ще усили метаболизма си неподвижен със 100 калории на ден. Това значи, че тялото й ще изгаря повече сила даже в дните, когато не е физически дейна.

Не гладувайте
Най-неприятната част от диетите, които множеството дами копират от списанията и интернет в опита си да се преборят с ненужните килограми, се свежда до това, че в случай че намалите прекомерно доста калорийния си банкет за деня, обмяната ви влиза в режим на апетит и поставя спирачка на изгарянето на мазнини, с цел да резервира дребното останала сила. Лесен метод, посредством който да избегнете йо-йо резултата, е приемът на най-малко толкоз калории, колкото тялото ви изгаря неподвижен (можете да  колко изгаря вашето тяло). За 40-годишна жена, висока 160 см с тегло 65 кг, това са към 1300 калории.

Повече белтъчини
Тялото обработва белтъчините по-бавно от въглехидратите, като това ще ви помогне да сте заситени за по-дълъг интервал от време. Освен това високият банкет на белтъчини ще ви помогне да запазите мускулатурата си, като ще подтиква и потреблението (изгарянето) на повече мазнини за енергиен източник.

И най-после, не си търсете оправдания – не тренирайте, тъй като “така би трябвало ” и тъй като другите го вършат, а тъй като откровено желаете да се чувствате и да изглеждате добре. Обикнете фитнеса и той ще ви отвърне с такива същински похвали за вашето тяло, лъчение и самочувствие, на каквито не са способни и най-галантните мъже.

Автор: Симеон Кръстев, фитнес инструктор

 



Симеон Кръстев, фитнес инструктор

Занимава се с фитнес от 6 години, като 3 от тях професионално. В спортната си кариера е упражнявал плуване и баскетбол. Специализира във функционални тренировки, насочени към унищожаване на мускулни несъответствия, болки в кръста, врата и колената. Сертифициран е от ISSA-International Sport Science Association (САЩ). Водил е класове по водна аеробика в чужбина. Състезавал се е в категория „ мъжка физика “ в Съединени американски щати.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР