Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване

...
Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване
Коментари Харесай

Съвети от КЗП за предпазните маски

Съвети за условията към маските и методите за тяхното изпитване и прилагане публикува Комисията за отбрана на потребителите на своя уебсайт. Те са направени въз основата на стандартизационния документ за защитни покрития за лице за  обща приложимост за популацията, разработен от Европейския комитет за стандартизация (CEN) по искане на Европейската комисия.

Препоръките обръщат особено внимание на маските вид „ Направи си самичък “. Добре е те да бъдат направени от плътни тъкани, които обаче да разрешават да се диша умерено и да не се запарва лицето. А рискови решения като хартиени торби за прахосмукачка, материали за изолираност на здания и памперси въобще не са възможни, гласят част от препоръките.

Когато маските са за многократна приложимост е належащо да се перат при температура от най-малко 60 градуса. Сушенето в микровълнова фурна или посредством сешоар не е целесъобразно, заради неналичието на надзор върху температурата във всяка точка на защитното покритие за лице, а и това може да повреди филтърния материал.

Най-важните общи рекомендации за употребата на защитните покрития за лице гласят:

- Предпазното покритие за лице за обща приложимост не може да бъде употребявано за отбрана от химикали.

 - Изваряването на защитното покритие за лице за обща приложимост не е целесъобразно, в случай че не е предложено от производителя. Не се подсигурява, че платът ще издържи температура на водата от 100°C, без да се разгради.

- Придържайте се  към разпоредбите за физическо разграничаване, даже при носене на защитно покритие за лице за обща приложимост.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР