Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване

...
Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване
Коментари Харесай

КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс |

Съвети за условията към маските и методите за тяхното изпитване и прилагане, показа Комисията за отбрана на потребителите на своя уебсайт. Те са направени въз основата на стандартизационния документ за защитни покрития за лице за обща приложимост за популацията Споразумение CWA 17553:2020 „ Маски за лице за популацията. Ръководство за минимални условия, способи за изпитване и потребление “, създаден от Европейския комитет за стандартизация (CEN) по искане на Европейската комисия.

Съгласно цитирания документ маските вид „ Направи си самичък “ е добре да бъдат направени от плътни тъкани, които обаче да разрешават да се диша умерено и да не се запарва лицето.

А рискови решения като хартиени торби за прахосмукачка, материали за изолираност на здания и памперси въобще не са възможни. Когато маските са за многократна приложимост е належащо да се перат при температура от най-малко 60 градуса. Сушенето в микровълнова фурна или посредством сешоар не е целесъобразно, заради неналичието на надзор върху температурата във всяка точка на защитното покритие за лице, а и това може да повреди филтърния материал.

Кои са главните препоръки по отношение на използването на защитните покрития за лице?

- Предпазното покритие за лице за обща приложимост не може да бъде употребявано за отбрана от химикали.

- Изваряването на защитното покритие за лице за обща приложимост не е целесъобразно, в случай че не е предложено от производителя. Не се подсигурява, че платът ще издържи температура на водата от 100°C, без да се разгради.

- Придържайте се към разпоредбите за физическо разграничаване, даже при носене на защитно покритие за лице за обща приложимост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР