Съвети свързани с масовия градски транспорт в Пловдив - така

...
Съвети свързани с масовия градски транспорт в Пловдив - така
Коментари Харесай

Одобрявате ли тези съвети, свързани с градския транспорт в Пловдив?

Съвети свързани с всеобщия градски превоз в Пловдив - по този начин четец на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия: " Здравейте, чета постоянно новините, които публикувате, свързани с всеобщия градския превоз в Пловдив и смятам, че те не са по никакъв начин малко! Аз желая да дам няколко оферти на община Пловдив и Центъра за градска подвижност:

1) Първо - Центърът за градска подвижност и хората, които ръководят градския превоз, не може да работят с работно време от 8 до 17 часа от понеделник до петък и да желаят всичко да е наред. Редовно в събота и неделя се пускат всеобщо рейсове, които нямат системата за електронно таксуване и следене на таблата. Моето първо предложение идва тук: събота, неделя и на празници наложително да се пускат единствено рейсове, които са оборудвани с напълно изправна система за чекиране на карти, за пазаруване на билети от рейса и за следене на рейсовете в действително време т.е. на таблото. И другата ми молба е да се гледат по-често GPS системите, тъй като доста от рейсовете от време на време редуцират маршрута си, като образец ще дам автобусна линия 66, която от А12 минава през " Детски свят " и редуцира постоянно от маршрута си.

2) Второто ми, само че много значимо предложение, на което извънредно доста държа, е считаната извънредно бързо на датата и часа. Вече всеки човек има телефон или часовник и може да огледа датата и часа. Не е належащо изписването толкоз дълго на датата и часа на таблото - т.е. те да се демонстрират за не повече от 2-3 секунди.

Друго значимо нещо е да не се изписва по хиляда пъти крайната точка на всяка автобусна линия на таблото, тъй като по този начин се губи време и когато човек желае да прекачи на дадена спирка, може да изпусне връзка или да изчака по-подходящия рейс. Т.е. както на автобусни линии 20 и 27 – изписва един път кв. " Коматево " след което да се изпише " Квартал " Коматево " – център ". Много е дълго и то дори 2 пъти се повтаря от таблото. В София се движат извънредно бързо надписите и даже на втория път, като се появят, системата ги реже! Направете го бързо придвижването или го прекратете. Някои от надписите са безпределно дълго. Ясно е че в кв. " Коматево " стопира на центъра, не стопира първоначално. Някои от автобусните линии от таблото би трябвало да се поправят. Например автобусна линия 11 и 116 – Митница, по-късно " Митницата – Обръщалото ", хората знаят къде тъкмо е Митницата, това " обръщало " е изцяло ненужно! Автобусна линия 11 върви до " Биомашиностроене ", каква е логиката да се изписва " Бензиностанция Еко " – какъв брой доста бензиностанции има в града!!! На автобусна линия 44 изписва " Устрем – ПУ " на автобусна линия 18 и 26 го имаше този проблем би трябвало да се поправя и да написа както на автобусна линия 4 – ПУ – нова постройка. На автобусна линия 17 се изписва ул. " Христо Ясенов ", в случай че не знаеш, че линия 17 върви до кв. " Прослав ", е парадокс да се сетиш къде тъкмо се намира съответната улица. Нека единствено по един път да се повтаря този надпис и то да се случва бързо – да се усили скоростта на текста!

3) Трето, нали от община Пловдив бяха декларирали, че в случай че даден рейс не може или не желае да се включи в системата, от Центъра за градска подвижност могат да го включат - за какво не го вършат?

4) Четвърто, желая да попитам, за какво на избрани автобусни спирки има електронни табла с по-голям брой секции, в сравнение с рейсове минават оттова, а има спирки с по-повече от 4 рейса, а с по 1 секция. Пример за спирка 352 -  " Тракия " блок 204 таблото има 1 секция, а през него минават 5 рейса, а на спирка 82 – " Тракия " блок 208 минават 2 рейса, а секцията на рейсовете е 3? Мога да ви дам доста образци за такива табла в града, това би трябвало да се поправя. Когато рейсовете през спирката са 1 или 2 – да се употребява табло с 1 секция, когато са 3 или 4 – табло с 3 секции, а когато са 5 и над 5 – с 5 секции и да се сменят бързо.

Считам, че като за начало тези рекомендации и въпроси от община Пловдив би трябвало съществено да помислят и да работят, тъй като търпението на пловдивчани, смятам, че много от дълго време е почнало да се изчерпва!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР