Съвети от САЩ, пред чийто власти Васил Божков е давал

...
Съвети от САЩ, пред чийто власти Васил Божков е давал
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков: От САЩ са казали да се прибере сега

„ Съвети от Съединени американски щати, пред чийто управляващи Васил Божков е давал показания, с цел да бъде изваден от листата на глобените по закона " Магнитски ", са спирали предприемача да се завърне по-рано в България “.

Това изясни в изявление за БТВ швейцарският юрист Стоян Баумайер, нает от Божков поради вкарването му в листата " Магнитски ". Божков се завърна в България изненадващо в петък, 25 август, откакто в продължение на три години бе в Обединените арабски емирства.

„ Решението Васил Божков да се прибере бе взето предходната година през октомври месец и започнахме да се занимаваме в средата ноември. Около Нова година от американска страна ни беше неразрешено поради политическите условия. Повече от 2 година той спомага на 100 % на управляващите и всеки питахме по кое време да се прибере. В края на май беше отново пред американските управляващи за закона " Магнитски " и ни беше казано, в случай че желае към този момент може да се прибере ", споделя юристът.

На 26 юни те подали молба в основна прокуратура в Абу Даби, делото на Васил Божков се водило персонално от основния прокурор на Абу Даби, тъй като от ден първи Васил Божков се смятал за " политически показано лице ".

„ Съединените щати не дават пояснение и обосновка. Те поучават, а емирствата споделят: „ Вашият живот е заплашен съгласно нас. За нас ние сме ви дали леговище, Вие сте политически застрашено лице. Ако желаете да си тръгвате - тръгвайте си, само че би трябвало да подпишете декларация, че си тръгвате на Ваша отговорност. Ако нещо се случи с вас, ние не носим отговорност ".

Американците решили, че в този момент времето е по-подходящо от преди година. За това са повлияли промяната на основния прокурор и подготвяната правосъдна промяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР