Съвети към бизнеса в Стара Загора ще даде в понеделник

...
Съвети към бизнеса в Стара Загора ще даде в понеделник
Коментари Харесай

Караниколов със съвети към бизнеса в Стара Загора

Съвети към бизнеса в Стара Загора ще даде в понеделник министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на втората полемика от акцията на „ Стандарт ” „ Заедно против рецесията ”. Икономическият екип на държавното управление ще дава отговор час и половина на въпросите на най-големите компании в региона.

Форумът „ Стара Загора против рецесията ” е в поддръжка на бизнесмените и напъните им за справяне с тежката икономическа рецесия вследствие на пандемията от COVID-19. На 6 юли в Града на липите ще дойдат министърът на стопанската система Емил Караниколов, шефът на Българската организация за вложения /БАИ/ Стамен Янев, изпълнителният шеф Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия Бойко Таков, Момчил Ройнев, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Агенцията за експортно обезпечаване, Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони ”.

Мерките на държавното управление за протекция на работната мощ ще показа заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова. В полемиката ще вземат участие зам.-председателя на Народно събрание Емил Христов, депутатите от Стара Загора, кметове от района.

Какви са проблемите на компаниите и по какъв начин да се решат, с цел да не губят те капацитета си и да не закриват работни места, ще е главен акцент на полемиката. Министър Караниколов ще показа другите ограничения и финансови принадлежности, които предлага страната, а притежателите и изпълнителните шефове на най-големите компании в региона ще имат опцията да кажат какво в тях би трябвало да се поправя, с цел да станат те по-достъпни за фирмите.

Как ще се предизвикват вложенията в изискванията на свито произвеждане поради пандемията и по какъв начин ще се пазят експортьорите при вероятни забавяния на заплащанията от страна на контрагентите, ще оповестят Стамен Янев и Момчил Ройнев. Бойко Таков пък ще показа опциите за финансиране и другите стратегии особено за дребните и междинни предприятия, които са гръбнакът на стопанската система.

Специален акцент ще е новата индустриална зона „ Загоре ”, която доникъде на юли ще бъде приключена.След полемиката ще се състои специфична гала „ Героите на моята Стара Загора ”, в която ще бъдат отличени хората, които бяха на първа линия в Града на липите по време на изключителното състояние, огромните донори в града, хора на културата и духа. Инициативата е продължение и надграждане на акцията „ Моят град – 10 аргументи да остана в него ”, която „ Стандарт ” организира от предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР