Съветът за тристранно сътрудничество ще разгледа предложената финансова рамка за

...
Съветът за тристранно сътрудничество ще разгледа предложената финансова рамка за
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите обсъждат с правителството финансовата рамка за годината

Съветът за тристранно съдействие ще прегледа препоръчаната финансова рамка за актуалната година от служебния кабинет. В него е заложен недостиг по консолидираната фискална стратегия от 6,4 %, което би наложило тегленето на дълг от 13,7 милиарда лв.. Синдикати и работодатели остро се опълчиха на текстовете, предава. 

Служебният кабинет изненадващо се отхвърли от препоръчаните от него промени в данъчните закони, които съгласно него биха разрешили свиването на недостига до 3%. Аргументът беше, че парламентарно показаните партии не ги поддържат. Затова с анонс за подготвеност за съдействие с тях за стесняване на несъразмерния дефицит в хазната в петък късния следобяд показа план на финансова рамка. 

" Предложеният законопроект за бюджет за 2023 година е с недостиг от 6,4% от Брутният вътрешен продукт, което в номинално изражение съставлява съвсем 12 милиарда лв. ", съобщи министър председателят Гълъб Донев, а през вчерашния ден отбрани предлагането на кабинета си от политическите рецензии по този начин: " Числата в бюджета отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме - без значение дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката " перо по перо " са доста и от друг темперамент ". С думите си служебният министър председател реферира към известна смешка, че Гълъб Донев прави бюджета перо по перо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР