Съветът за сигурност провежда заседание във връзка с резолюция за

...
Съветът за сигурност провежда заседание във връзка с резолюция за
Коментари Харесай

САЩ: ООН спъва мира между Израел и Палестина!

Съветът за сигурност организира съвещание по отношение на резолюция за препотвърждаване на статута на Йерусалим като забранен. Това става след решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.
По време съвещанието пратеникът на Организация на обединените нации за Близкиs изток Николай Младенов е приказвал за събитията в Израел, Източен Йерусалим, Западния бряг и Ивицата Газа през 2017 година, отбелязвайки повишаването на еврейските поселения, редица терористични офанзиви и статистически данни за насилието.

Младенов е разкритикувал строителството на израелски селища в Източен Йерусалим и Западния бряг, в това число " тревожни законодателни промени " по отношение на правния статут на Западния бряг и потреблението на частни палестински земи. Той също по този начин засегнал и продължаващото израелско принуждение против цивилни и подстрекаването.

Младенов траял, добавяйки, че палестинците продължавали с " безразборните ракетни офанзиви от Газа ".

Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли отбелязала, че е миналата година след приемането на резолюция 2334 от Съвета за сигурност, акцентирайки, че " имайки поради шанса да гласуваме още веднъж, мога да кажа с цялостна убеденост, че Съединени американски щати ще гласоподават не " и ще упражни правото си на несъгласие. Резолюцията, в която се подлагат на критика израелските селища, беше призната, откакто предходната администрация на Барак Обама се въздържа.

Хейли разкритикува резолюцията 2334, изтъквайки, че до момента в който " разказва израелските селища като трудности пред мира ", в реалност " самата резолюция 2334 е спънка пред мира " сред палестинци и израелци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР