Съветът за сигурност на Украйна (СБУ) обяви, че е заловил

...
Съветът за сигурност на Украйна (СБУ) обяви, че е заловил
Коментари Харесай

Украйна хвана ударна група на ГРУ на Русия

Съветът за сигурност на Украйна (СБУ) разгласи, че е заловил ударна група на съветското военно разузнаване , виновна за опита за ликвидиране на украински боен разузнавач в навечерието на втория тур на президентските избори, които ще се проведат в неделя, оповестява " Ройтерс ".

Проблемът за това по какъв начин да се работи с Русия, която окупира Крим през 2014 година и поддържа проруските сепаратисти в Източна Украйна, е значим преди балотажа, като актуалният президент Петро Порошенко се самоизтъква като главнокомандващия, от който Украйна се нуждае за отбраната на страната.

Васил Хрицак, който е началник на СБУ, която е и основната разследваща работа на Украйна, съобщи на конференция в Киев, че седем членове на съветската група са били арестувани и упрекнати, както и че осми човек е бил задържан тази заран.

Двама от членовете на групата са съветски жители , посочи военният прокурор Анатоли Матиос, определяйки ги като щатни чиновници на съветската военна разследваща работа ГРУ . Останалите шестима са украинци.

Засега няма реакция от страна на ГРУ.

СБУ преди е съобщавал, че е залавял групи, проведени от съветските специфични служби.

" Задържаните са забъркани в опит за ликвидиране на чиновник от разследващата работа на украинското министерство на защитата... в Киев през април ", означи Матиос, добавяйки, че групата е сложила бомба под колата на мъжа, която избухнала прибързано, наранявайки тежко един от обвинените .

СБУ разгласява видеозапис на същия случай, който сподели мъж да слага бомбата под кола преди огромна детонация. Видеото сподели мъж, легнал в болнично легло, като липсва част от дясната му ръка, казвайки, че е руснак и е роден в Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР