Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес закрито заседание

...
Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес закрито заседание
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради Турция

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира през днешния ден закрито съвещание във връзка военните дейности на Турция против кюрдски позиции в североизточна Сирия.

Според АП съвещанието ще се състои по молба на петте европейски страни в съвета – Белгия, Англия, Германия, Полша и Франция.

Офанзивата на Турция, “Операция мирна пролет ”, стартира откакто американският президент Доналд Тръмп се съгласи да изтегли американски войски от района. В сряда Тръмп още веднъж отбрани решението си и в това време поддържа наказания против Турция.

Пред публицисти президентът съобщи, че се приказва “с двете страни ” и добави, че съгласно него изтеглянето на американски военни “е вярната стъпка. ” По-рано Тръмп дефинира интервенцията на Турция като “лоша концепция. ” Президентът сподели още, че ще следи за осъществяване на поетия от Турция ангажимент за отбрана на религиозните малцинства и гарантиране, че няма да се стигне до филантропична рецесия.

Законодатели, които остро разкритикуваха решението на Тръмп оповестиха, че са постигнали двупартиен консенсус за “сурови наказания ” против Турция за “инвазията в Сирия. ” В Туитър един от най-ревностните бранители на Тръмп, трансформирал се по тематиката в един от най-ревностните му критици сенатор Линдзи Греъм уточни, че “докато администрацията отхвърля да работи против Турция, аз чакам мощна двупартийна поддръжка ” за глобите.

Президентът съобщи, че няма срещу сходни ограничения.

Тръмп също разяснява, че най-голямата неточност, направена от Съединени американски щати, съгласно него е отправянето към Близкия Изток. За него, Америка е работила като служител на реда тук-там, на които тази роля би трябвало да се извършва от Европа, Иран, Ирак, Сирия и Ирак.

Идеята за евакуиране на войски се приема по принцип положително от гласоподавателите, само че в тази ситуация за законодатели и от ляво, и отдясно, стъпката е взета преждевременно и е занемаряване на кюрдските съдружници в битката против групировката “Ислямска страна ”. Според критиците на Тръмп случилото се слага под въпрос основаването на бъдещи обединения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР