Съветът за сигурност на ООН ще обсъди ситуацията в Сирия.

...
Съветът за сигурност на ООН ще обсъди ситуацията в Сирия.
Коментари Харесай

Ще има ли примирие в Сирия? Меркел подава ръка на Русия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска обстановката в Сирия. Очаква се да бъде призната резолюция, в която се предлага прекъсването на всички бойни дейности за период от 30 дни. Примирието не се отнася до ударите против екстремисти от организации като „ Ислямска държава”, „ Ал Кайда” или фронта „ Ан Нусра”.

Спирането на боевете би разрешило да бъде доставена филантропична помощ на милионите нуждаещи се. Особено сериозна е обстановката в следената от бунтовниците област Източна Гута край Дамаск. От началото на седмицата при бомбардировки на сирийската авиация там бяха убити към 350 души.

Вчера командването на въоръжените сили на Русия заяви, че договарянията за кротичък излаз от обстановката в Източна Гута са се провалили и че бунтовниците са пренебрегнали апелите за прекъсване на огъня. Според съветските военни бунтовниците в Източна Гута не разрешават на цивилните да изоставен конфликтната зона.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в речта си пред Бундестага, че Европейски Съюз би трябвало да създаде отговор на растящия световен напън в икономическата и политическата сфера, оповестява „ Ройтерс “. Тя добави, че тази тематика ще бъде в духа на срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се състои тази седмица.

„ Убедена съм, че първо, светът не ни чака - нито нас в Германия, нито нас в Европа, и второ, повече от всеки път се нуждаем от европейски отговори на наболелите, огромни въпроси на нашето време “, сподели тя.

Меркел също по този начин осъди убийствата на цивилни в Сирия и ги дефинира като " кръвопролитие ". Тя добави, че Берлин ще протегне ръка към Русия в опит насилието да се спре.

„ Това, което виждаме сега са ужасни събития в Сирия. Един режим, който се бори не против терористи, а против лични си народ. Убийствата на деца, разрушаването на лечебни заведения, цялото това кръвопролитие би трябвало да бъде наказано. Това искане се отнася и за съдружниците на режима на Асад, изключително за Иран и Русия, които също са виновни. Нашият федерален външен министър ще беседва по телефона през днешния ден с съветския си сътрудник. Европа би трябвало да играе по-голяма роля в прекратяването на това кръвопролитие, би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да сложим неговия край “, сподели канцлерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР