Съветът за сигурност на ООН се среща по въпроса за

...
Съветът за сигурност на ООН се среща по въпроса за
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира заради руските войски по границата с Украйна

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се среща по въпроса за скупчването на съветски войски по границата с Украйна. Заседанието е по искане на Съединените щати.

Правото на Русия на несъгласие в Съвета за сигурност евентуално изключва съответни дейности по отношение на съветските военни маневри, само че за Вашингтон съвещанието е още една опция за оказване на напън за дипломатическо решение, отбелязва кореспондентът на БНР в Съединени американски щати. Може да се чака несъгласие и от Китай, които поддържат съветските претенции за прекъсване на разрастването на НАТО.

За Ей Би Си американският представител в Организация на обединените нации Линда Томас Грийнфилд съобщи, че има консенсус за искане Русия да изясни своите дейности. Тя добави, че дипломатическото решение включва евакуиране на съветските войски и диалози на Москва със Съединени американски щати, Украйна и НАТО за опасенията за сигурността.

На фона на идното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации стана ясно, че разговорът сред администрациите на Вашингтон и Москва не престават с плануван за на следващия ден телефонен диалог сред американския топ посланик Антъни Блинкън и съветския му сътрудник Сергей Лавров.

За провеждането на диалога беше доказано от страна на Русия. " Среща лице в лице не се възнамерява ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от съветските осведомителни организации. Тя добави, че Лавров и Блинкън ще проведат диалога във вторник.

Междувременно в.„ Вашингтон Поуст “ осведоми, че законодатели в Съединени американски щати от ляво и от дясно скоро могат да реализират съглашение за наказания, които целят да възпрат Русия от влизане в Украйна и да наложат наказателни ограничения, в случай че това се случи.

Една от противоречивите тематики е връщането на наказания по отношение на газопровода „ Северен поток 2 “, които американският президент Джо Байдън анулира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР