Съветът за сигурност на ООН прие смекчена резолюция, призоваваща за

...
Съветът за сигурност на ООН прие смекчена резолюция, призоваваща за
Коментари Харесай

ООН одобри резолюция за помощ за Газа без призив за спиране на военните действия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри смекчена резолюция, призоваваща за неотложно ускорение на доставките на помощ за цивилни в Газа, само че без първичния апел за „ незабавно прекъсване на военните дейности ” сред Израел и Хамас.

Гласуването в 15-членния съвет беше 13-0, като Съединените щати и Русия се въздържаха. Гласуването последва ветото на Съединени американски щати върху съветска корекция, която би възстановила апела за прекъсване на военните дейности. Това гласоподаване беше с 10 членове „ за “, Съединени американски щати „ срещу “ и четирима „ въздържали се “.

Ревизираният текст беше контрактуван по време на дипломация на високо равнище в продължение на седмица и половина от Съединените щати, Обединените арабски емирства от името на арабските народи и други.

Посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че Съединените щати, най-близкият съдружник на Израел, го поддържат. Въздържането на Съединени американски щати избегна второ несъгласие на Съединени американски щати върху резолюция за Газа след изненадващите офанзиви на Хамас от 7 октомври в Израел.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР